1. 5
  2. Condition
  3. 5
  4. Schouder Aandoeningen

Schouder Aandoeningen

Er zijn meer dan vijftien spieren die bijdragen aan de beweging van elke schouder. Vijf van hun pezen lopen door een smal stuk op het topje van de schouder.

Schouderproblemen kunnen vaak langzaam genezen. We gebruiken onze schouders zo vaak dat het eenvoudig is om de aandoening te verergeren. Stress, houding en emoties kunnen deze problemen ook beïnvloeden.

Schouderproblemen zijn vaak de oorzaak van een langdurige verkeerde houding of het begint na het hebben van ander letsel.

Houdingsproblemen

Tegenwoordig hebben veel mensen een baan waarbij ze voor een lange tijd achter een computer zitten. Ook de vrije tijd van onze kinderen lijkt hier steeds meer op. Deze trend heeft aanzienlijk bijgedragen aan het aantal ruggengraatsproblemen die wij tegenkomen.

Vaak heeft het probleem zich jaar op jaar opgebouwd voordat het op een punt komt waarbij het ondraaglijk wordt.

Patiënten ervaren vaak een pijnlijk of brandend gevoel aan één of beide schouders. Soms trekt dit gevoel naar beneden tussen de schouderbladen, naar de armen of naar het hoofd.

Dit soort problemen hebben veel baat bij een chiropractische behandeling. En wat nog belangrijker is: het is te voorkomen. Als u het idee heeft dat u of een vriend risico loopt is het aan te raden om een consultatie met een van onze chiropractoren te overwegen.

Schouderblessure

De schouder is een gecompliceerd deel van het lichaam. He is ook veel zwakker dan we zouden verwachten. Een slechte slaaphouding kan soms dezelfde aandoeningen veroorzaken als een sportblessure.

Voor veel patiënten is het erg frustrerend dat ze niet meer alle normale dagelijkse activiteiten kunnen uitvoeren. Sporten wordt vaak beperkt, maar ook simpele dingen zoals een klein king op tillen of tuinieren kunnen een uitdaging worden.

Het doel van een behandeling in onze kliniek is:

  • Pijnverlichting op de plek van de blessure
  • Pijnverlichting van spanningen die ontstaan als bijeffect van de blessure
  • Het voorkomen van het ontstaan van verdere problemen
  • Het wijzigen van activiteiten om zo genezing een kans te geven
  • U zo actief mogelijk houden en tegelijkertijd voorkomen dat er meer blessures ontstaan

De eerste stap is het maken van een accurate diagnose en het samenstellen van een behandelingsplan dat geschikt is voor de individuele patiënt.

Tijdens het eerste bezoek aan uw chiropractor zult u spreken over uw conditie en uw levensstijl. Dit zal gevolgd worden met een diepteonderzoek.

Recente berichten

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

nl_NL
Delen