1. 5
  2. Condition
  3. 5
  4. Tendinitis

Tendinitis

De pees is een deel van de spier die vast zit aan het bot. Tendinitis is de naam die wordt gegeven aan de ontsteking of irritatie van het punt waar de pees aan het bot vastzit.

Tendinitis komt vaak voor bij de:

  • Schouder
  • Elleboog
  • Hiel
  • Knie

Termen zoals Repetitive Strain Injury (RSI), Golferselleboog, Tennisarm, Impingement, Bursitis, Rennersknie, Springersknie, Osgood-Schlatter en Achillispeesontsteking worden vaak gebruikt.

Tendinitis kan optreden als gevolg van een acute blessure, herhaaldelijke irritatie, verkeerd sporten of verkeerde bewegingen op de werkvloer. Het komt bijvoorbeeld vaak voor wanneer mensen erg fanatiek aan een nieuwe sport beginnen.

Vaak is het meest pijnlijke gebied niet het hoofdprobleem. Tendinitis in de knie wordt bijvoorbeeld soms geassocieerd met de onderrug of heupproblemen, en tendinitis in de schouder soms als een complicatie van een verkeerde lichaamshouding.

De prognose varieert. Aanmerkelijke verbetering wordt vaak gemerkt met Chiropractische Manipulatie aan de gewrichten rondom de te behandelen plek en Trigger Point Therapie voor de spieren er rond omheen. In sommige gevallen is maandenlange oefening nodig om de gehele lichaamshouding en –functies te verbeteren. In dergelijke gevallen wordt er veel geduld en vastberadenheid van de patiënt gevraagd.

De eerste stap is het maken van een accurate diagnose en het samenstellen van een behandelingsplan dat geschikt is voor de individuele patiënt.

Recente berichten

Summer Vacation

The clinic will be closed for vacation from July...
open sign broad through the glass of window at coffee shop

Opening november en december

As we all know, from 2nd November until 13th...
nl_NL
Delen