Trigger Point Therapie

Wat is een Trigger Point?

Trigger points zijn smalle gebieden van de spieren die pijnlijk zijn en, wanneer uitgelokt, weerpijn kunnen veroorzaken dat gevoeld wordt in andere delen van het lichaam.

Trigger Points kunnen voor veel mensen verontrustend zijn.

Voorbeelden

Een gebruikelijk voorbeeld kan worden gevonden in de smalle spieren aan de achterkant de van nek waar ze aan het hoofd vastzitten. Deze spieren kunnen soms zo geïrriteerd worden dat ze hevige pijn aan de andere kant van het hoofd of achter de ogen kunnen veroorzaken. Soms worden deze symptomen als ‘migraine’ gezien.

Other common Trigger Points are found in the rotator cuff muscles by the shoulder blades which can cause pain in the arm and the gluteal muscles in the buttocks which can cause pain along the leg.

Wat veroorzaakt een Trigger Point?

Trigger Points beginnen meestal als een neveneffect of als een onderliggend probleem. Soms is dit een serieuze blessure, maar meestal zijn ze gerelateerd aan lange termijn houdings- of bewegingsproblemen.

Prognose

Met de juiste therapie ervaren patiënten vaak aanmerkelijke verlichting van de pijn binnen een korte tijd. Echter, Trigger Points komen in het algemeen terug wanneer de onderliggende problemen niet op de juiste manier worden gediagnostiseerd en behandeld.

Trigger Point Therapie

Meestal doelt men hiermee op een vorm van therapie die ook wel bekend staat als Ischemic compression. Dit is een diepe vorm van massage met directe druk op het te behandelen gebied van het lichaam.

Verdere opmerkingen

  • De therapie is meestal oncomfortabel
  • Uitputting, of een uitputtend gevoel is gebruikelijk
  • Veel patiënten ervaren directe verlichting, maar voor anderen kan dat langer duren

Andere therapieën

Erkenning

Het is belangrijk om het werk van Dr Janet Travell te noemen. Zij heeft veel kennis over het Myofascial Pain Syndrome, de technische term voor het hebben van Trigger Points, ontwikkeld. Samen met Dr David G. Simons, heeft zij het best bekendstaande boek over Trigger Points: Myofascial Pain and Dysfunction. The Trigger Point Manual, geschreven.

Recente berichten

Summer Vacation

The clinic will be closed for vacation from July...
open sign broad through the glass of window at coffee shop

Opening november en december

As we all know, from 2nd November until 13th...
nl_NL
Delen