1. 5
  2. Condition
  3. 5
  4. Heup aandoeningen

Heup aandoeningen

Osteoarthritis – Slijtage

Veel patiënten die ons bezoeken voor heupproblemen zijn ouderen die last hebben van osteoatritis. Hoewel het proces van veroudering niet ongedaan gemaakt kan worden, kan er toch veel worden gedaan om de heupen los te maken,  strakke spieren te ontspannen en de werking van de onderrug te verbeteren. Dit leidt vaak tot een vermindering van pijn en verbetering in de kwaliteit van het leven dankzij de vergrote hoeveelheid activiteit.

Jongere patiënten

Veel heupproblemen beginnen al veel eerder in het leven. Heupproblemen komen vaak voor bij jonge kinderen en kunnen leiden tot het disfunctioneren bij het kruipen en lopen, wat vervolgens weer problemen kan veroorzaken als ze ouder worden.

Houdingsproblemen

Tegenwoordig werken steeds meer mensen zittend op kantoor. Dit kan leiden tot verkorte spieren aan de voorkant van de heupen en verzwakte spieren in het achterwerk. Gespannen heupen kunnen leiden tot spanningen in de rug en instabiele heupen kunnen leiden tot beschadigingen in de knieën.

Sportblessures

Over het algemeen geldt: wanneer pijn als gevolg van sport langer dan een week aanhoudt, kan het mogelijk een ernstig probleem zijn.

Verdere informatie

Als u last heft van heupproblemen of zich zorgen maakt over de invloed van uw heupen op uw gezondheid in het algemeen, kunt u gerust contact met ons opnemen voor een overleg en screening.

Recente berichten

Dr Mike is on the road to recovery!

As some of you know, Mike had a nasty fall from...
open sign broad through the glass of window at coffee shop

Opening november en december

As we all know, from 2nd November until 13th...
nl_NL
Delen