1. 5
  2. Condition
  3. 5
  4. Verkeerde Lichaamshouding

Verkeerde Lichaamshouding

Tegenwoordig hebben veel mensen een baan waarbij ze voor een lange tijd achter een computer zitten. Ook de vrije tijd van onze kinderen lijkt hier steeds meer op. Deze trend heeft aanzienlijk bijgedragen aan het aantal ruggengraatsproblemen die wij tegenkomen.

Vaak heeft het probleem zich jaar op jaar opgebouwd voordat het op een punt komt waarbij het ondraaglijk wordt.

Schouders en nek

Patiënten ervaren vaak een pijnlijk of brandend gevoel aan één of beide schouders. Soms trekt dit gevoel naar beneden tussen de schouderbladen, naar de armen of naar het hoofd.

Migraine en hoofdpijn worden soms verergerd en soms veroorzaakt dor een verkeerde lichaamshouding.

Onderrug en bekken

Tegenwoordig werken steeds meer mensen zittend op kantoor. Dit kan leiden tot verkorte spieren aan de voorkant van de heupen en verzwakte spieren in het achterwerk en de onderrug. Dat kan leiden tot het groeien van chronische pijn en het risico op acuut letsel vergroten.

Heupproblemen komen vaak voor bij jonge kinderen en kunnen leiden tot het disfunctioneren bij het kruipen en lopen, wat vervolgens weer problemen kan veroorzaken als ze ouder worden.

Behandelingstechnieken

Terwijl veel gezondheidsproblemen moeilijk te behandelen zijn, is er genoeg dat kan worden gedaan voor een betere lichaamshouding. Zelfs als dit zich al geruime tijd heeft ontwikkeld.

Chiropractische Manupulaties en spierbehandelingen kunnen voor veel pijnverlichting en vergrote mobiliteit zorgen. Nadat de ruggengraat weer optimaal werkt, kunnen we doorgaan met de verlichting van spanning en oefeningen om de lichaamshouding te verbeteren.

Tijdens het eerste bezoek aan uw chiropractor zult u spreken over uw conditie en uw levensstijl. Dit zal gevolgd worden met een diepteonderzoek.

Recente berichten

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

nl_NL
Delen