1. 5
  2. Over Chiropractie

Over Chiropractie

Wat is Chiropractie?

“Chiropractie is een beroep in de gezondheidszorg dat zich bezig houdt met de diagnose, behandeling en preventie van functiestoornissen in het bewegingsapparaat en de effecten hiervan op het functioneren van het zenuwstelsel en de algemene gezondheid. Er ligt een nadruk op manuele behandeling, inclusief gewrichtsmanipulatie en/of correcties”

World Health Organization, Guidelines on Chiropractic, 2005

Chiropractoren zijn gespecialiseerd in de diagnose, behandeling en de algemene zorg van aandoeningen die gerelateerd zijn aan problemen van de gewrichten, spieren, banden, pezen en zenuwen, met bijzondere aandacht voor de wervelkolom.

Eeuwenlang werden patiënten met verschillende aandoeningen behandeld met een zogenoemde ‘hands-on’, natuurlijke aanpak. Sinds 1895 wordt Chiropractie ontwikkeld als een formeel systeem voor niet-invasieve diagnostiek en behandeling. Tegenwoordig is Chiropractie een erkend primaire-zorg beroep in de gezondheidszorg. Het wordt onderwezen gedurende een 5-jarige universitaire opleiding en gereguleerd door bestuursorganen en/ of beroepsverenigingen.

Onderzoek is in de afgelopen jaren verbeterd. Mede daarom wordt Chiropractie steeds meer erkend door nationale en internationale instellingen als een effectieve manier om nekpijn, rugpijn, hoofdpijn en andere aandoeningen van het bewegingsapparaat te behandelen.

Recente berichten

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

nl_NL
Delen