1. 5
  2. Condition
  3. 5
  4. Knie problemen

Knie problemen

De realiteit is dat voor veel knieproblemen een operatie nodig is. Echter, veel andere condities kunnen worden behandeld met conservatieve zorg en rehabilitatie oefeningen.

Bij Brussels Chiropractic komen we vaak het volgende tegen:

  • Artritis als gevolg van de slijtage van gewichten
  • Pre- en post operatieve pijnverlichting
  • Sportblessures
  • Screening en blessurepreventie

Artritis (Slijtage) van de knie

Vaak is de oorzaak hiervan slijtage. Dit komt het meest voor bij oudere patiënten. Sommige patiënten ervaren veel pijnverlichting en vergrote mobiliteit wanneer we de gewichten in de knie en de spieren er rond omheen behandelen.

Het is in dit geval ook belangrijk om ervoor te zorgen dat ook de enkels, heupen en onderrug op de juiste manier bewegen.

Pre- en post operatieve pijnverlichting

Als u op een operatie wacht betekent dit niet dat u pijn hoeft te lijden in de tussentijd. Er zijn verschillende technieken voor pijnverlichting zoals Trigger-Point Therapie of Kinesiotaping. Wij zijn bevoegd om deze technieken uit te voeren. Hoewel deze behandelingen het letsel niet kunnen oplossen, helpen ze u wel om dagelijkse taken te kunnen blijven uitvoeren en de pijn te controleren terwijl u op een operatie wacht.

Het is ook belangrijk te weten dat wanneer u een blessure in een bepaald deel van het lichaam heeft, wij vaak beginnen om bewegingen of een houding te compenseren. Als u al last heeft van uw knie willen wij er zeker van zijn dat u geen andere problemen in het lichaam ontwikkelt als gevolg daarvan.

Sportblessures

Blessures aan de knie komen vaak voor. Soms ontstaan ze ineens, zoals gescheurde kruisbanden en beschadigingen aan de meniscus, en soms ontstaan ze gedurende een bepaalde periode zoals een Lopersknie en Springersknie.

Wat veel mensen zich niet realiseren is dat veel knieblessures de oorzaak zijn van verkeerde bewegingen van de enkels, heupen of onderrug. Als dit het geval is kunnen we niet alleen maar de knie behandelen. In onze kliniek kijken we naar de bewegingspatronen als geheel om zo de zwakke plekken te lokaliseren die de oorzaak zijn van de blessure of de terugkerende irritatie.

Doordat wij gebruik maken van deze benadering kunnen we sommige hardnekkige knieklachten vaak onder controle krijgen.

Screening en blessurepreventie

Veel knieklachten kunnen voorkomen worden. Door het optimaliseren van beweging van de enkels, knieën en heupen kunnen we de druk op de kniegewrichten minimaliseren: in het bijzonder de snijdende druk die vaak de oorzaak is van een blessure. De functie van de weinig bekende heupspieren zoals de Tensor Fascia Latea en de beter bekende spieren zoals de Gluteus Maximus zijn essentieel voor de coördinatie van onze knieën.

Om zeker te zijn van de juiste beweging van de gewichten, coördinatie van de spieren en bewegingspatronen verwachten we dat niet alleen het risico op een blessure verminderd, maar ook dat uw sportprestaties verbeterd worden.

Recente berichten

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

nl_NL
Delen